På stan under Corona

Många kanske tänker att man är lite oansvarig när man går på stan när det är Corona, men samtidigt så känns det som att dom flesta som är ute är ansvariga och håller avstånd och dessutom är noga med hygien. Vi gick faktiskt till stan idag och fikade på Espresso House och där var vi mer eller mindre ensamma. Det är inte många som går ut längre och det som är tråkigt med det är ju att butikerna inte har råd att hålla öppet om det aldrig är någon som kommer och handlar.. Så meningarna är delade om man säger så. Samtidigt som man vill hålla sig hemma och vara försiktig så vill man även hjälpa till att bidra till att butikerna kan fortsätta driva sin verksamhet. Plus att jag inte vill sluta leva. Vi måste ju kunna fortsätta hitta på saker tillsammans och göra mysiga saker ihop, trots att det är Corona.. Eller vad tycker ni?

Personligen har jag börjat känna av att solen går ner så tidigt och att det blir beckmörkt redan klockan 17. Men det bästa att göra åt den saken är ju att göra det så mysigt som möjligt här hemma, så vi har tänt brasa, massa stearinljus och satt på mysig musik i bakgrunden. Kan man inte påverka solen så får man göra så gott man kan med det man har. Eller hur ;)

  • Familjen

Gillar

Kommentarer

Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,

Jag håller faktiskt helt och hållet med dig på den fronten ☺👏

nouw.com/dontworrybelikeheidi
M
,

Jag håller mig hemma så mkt det går. Tar promenader. Handlar på affär och apotek om jag / vi måste. Fika ute avstår jag från trots att jag älskar det. Likaså alla nöjesvändor på shoppingcentran.

Men så har vi ju förlorat en släkting i covid19 och vet hur hemskt det var. Otroligt hemskt. Barnens kusin förlorade sin far.

Två begravningar denna sommar för min dementa far gick bort av hjärtat - inte träffat honom sem mars pga covid19. Det också är en uppoffring. Vet också hur hårt vårdpersonal slet/slitet. Kurvorna på inlagda går uppåt igen.

Sen säger jag dock inte åt folk att göra som jag

Det såg gott ut med fika. 😊