Parmesan omelett

Godmorgon,

Idag behöver vi en rejäl frukost för att starta dagen då vi ska hålla igång länge och intensivt. Det är nämligen Potatisfestival i staden som vi definitivt ska ut och utforska! Så jag slängde ihop en supersmarrig omelett med parmesan i och här har ni receptet om ni själva vill prova:
Till hela familjen (två vuxna, två barn) så har jag har jag i:

3 stora ägg

ca 6 skinkbitar

1 vitlöksklyfta

1dl riven parmesanost

ca 1 dl vatten

Kläck äggen, klipp skinkan i små bitar, finhacka vitlöken och riv parmesanen. Vispa ihop alla ingredienser och häll i en stekpanna och låt det ligga där på svag-medel värme tills omeletten är någorlunda fast. Toppa då med lite extra ost och Voila, så är det klart!
Vi äter alltid omelett med färska grönsaker till som vi toppar med lite balsamico och idag fick det bli avokado, gurka och tomat. Barnen åt upp allt och vi är så glada att dom äter så bra och varierat här hemma. Stolt mamma här!

Nu är vi i alla fall mätta och belåtna och ska strax klä på oss och ta oss ut på lite ärenden innan vi ska göra Potatisfestivalen. Igår när vi skulle till Skatteverket så var det ju stängt. Så typiskt att vi inte kollade upp öppettider innan, men nu så, idag är det öppet så nu ska vi äntligen bli svenskar på riktigt igen! ;)
  • Recept

Gillar

Kommentarer