Problem, starka känslor och hjälp

Jag ska inte ljuga, för tillfället mår jag faktiskt riktigt, riktigt dåligt. Allt som har hänt den senaste tiden har påverkat mig mer än vad jag skulle önska. Vi har haft några jobbiga månader och det känns som den där onda cirkeln aldrig vill sluta snurra. Samtidigt som jag vet att ett positivt tänkande kan spela en oerhört stor roll i ens liv så är det samtidigt väldigt svårt att försöka vara glad och positiv när allt bara går emot en. Det har varit mycket med M som är min stöttepelare i livet då han har råkat ut för olyckor som man bara kunde drömma mardrömmar om. Samtidigt har jag haft jobbiga problem på jobbet som har påverkat mig enormt och som varit väldigt tufft för mig att ta tag i. Och mitt i allt detta ska jag försöka hålla humöret uppe för barnens skull så att dom inte ska bli påverkade på ett negativt sätt.
Inte nog med det. Jag är höggravid och har en hel del fysiska krämpor för tillfället som påverkar mig en hel del. Jag är svullen nedtill, har otroligt onda foglossningar, är ständigt trött eftersom jag sover väldigt dåligt. Jag har ont i magen och bebisen rör sig väldigt mycket på nätterna vilket gör att jag aldrig riktigt får någon lugn och ro. Det är svårt att hitta en skön position att stå, sitta eller ligga i. Jag är känsligare än vanligt och det är inte bara det att jag gråter hela tiden, utan jag är samtidigt väldigt skör, glömsk och har lite svårt för att känna igen mig själv. Det är svårt att förklara, men jag är i vanliga fall en rätt så stark person, men nu känner jag mig som den svagaste människan i världen. Det är tufft.

Inte nog med att må som jag gör, utan samtidigt ska jag klara mig själv med barnen på vardagarna och samtidigt oroa ihjäl mig för att något mer ska hända min man när han är borta. Brutet ben, halsfluss och totalkrock borde vara nog kan man tänka, men ingenting förvånar mig längre och det är som att jag går med en klump i magen och är rädd för att få ett samtal med någon ny skräckinjagande nyhet från Norge.

Jag har som tur är stöd från familj och vänner och jag känner mig inte ensam i denna jobbiga period och jag vet att det kommer gå över. Nu har jag ju fått skriva av mig lite grann i alla fall och det är alltid skönt. Skönt också att få vara ärlig och öppen med att det inte alltid är så lätt, även fast jag helst skulle vilja att min blogga var sockersöt och rosenrosa. Livet är som en bergochdalbana med upp och nedgångar och just nu har det varit väldigt mycket nedturer så förhoppningvis har jag bara ljusare dagar att se fram emot. Vi håller tummarna för det i alla fall...
Det känns som att jag fått bearbeta det som hänt och jag har även (tro det eller ej) börjat meditera. En liten stund varje kväll ska jag sitta och jag tror bara att det finns positiva följder av meditation. Min bror har hållit på med det länge och han har bara bra saker att säga om att meditera och hittills har jag inte varit så öppen för det eftersom jag varit väldigt closed minded och sagt att jag inte har tid. Men att inte ta sig tiden till sitt eget välmående är ju idiotiskt. Man har tid till det man väljer att prioritera och just nu måste jag prioritera ett lugn, bra hälsa och ett starkt psyke för både mig, min familj och bebisens skull. Jag känner nu att det är minst lika viktigt att jag mår bra psykiskt som fysiskt och med hjälp av meditation önskar jag att få ett lugn i min själ och förhoppningsvis hjälp till att bearbeta eller förminska dom problemen jag har.

Jag hoppas att meditation, ett positivt tänkande och att jag helt enkelt bestämmer mig för att jag SKA må bra kommer hjälpa mig ATT må bra igen.
Mer än så kan jag inte göra, så nu får vi hålla tummarna på att bergochdalbanan ska upp i höjderna och att turen vänder för oss igen.

Kram S

Gillar

Kommentarer

Therese
,
Vill bara skicka varma kramar till dig och jag hoppas allt blir lättare snart <3
susannajungblom
,
Tack ❤️
Gunilla
,
❤️
susannajungblom
,
❤️
Nat
,
Ja ni har haft extrem otur, M hade ju nåt hemskt med ryggen också för inte så länge sen. Kram på er och styrka,
susannajungblom
,
Jag vet.. det har varit mycket nu.. ❤️