Pureness 20% rabatt!!

I samarbete med Pureness.se

Innan jag sätter igång och berättar för er hur bra Pureness hemsida är så ska ni få en rabattkod på hela 20% på deras hemsida. Koden är SUSANNA20 och ger er alltså 20 procent på hela sortimentet!

Pureness om sina produkter och kvalitet:

"Kvalitet är Pureness viktigaste mantra. Alla våra produkter ska vara kraftfullast möjliga och renast möjliga. Vi väljer våra leverantörer med omsorg och försäkrar oss ständigt om högsta kvalitet på alla råvaror genom laboratorietest. Alltid, i alla produktkategorier.Det är viktigt att testa hela vägen fram. Vi har för varje produkt fastställt vilka mikrobiologiska värden som är viktiga och de är dessa som vi testar och övervakar. I sista steget förpackar vi säkert och rent så att du kan känna dig trygg."

Kokosolja är en stor favorit för mig som jag har till allt. Jag har en stående i köket som jag har till matlagning och sen har jag en som står på badrummet som jag använder som handkräm, ansiktsmask eller om jag är torr på tex armbågar. Kokosoljan som pureness säljer är prisvärd (endast 47kr med min rabattkod).

Lite info om kokosoljan direkt från Pureness hemsida:


Kokosolja för både hälsa och hud!

Kokosolja går att göra på flera sätt, och det går att använda till hur mycket som helst. Det är populärt inom smartfood, i matlagning och som hudvård. Vad du än vill använda kokosoljan till – se till att du har den bästa!

Vad är kokosolja?
Ta en mogen, ekologiskt odlad kokos från en kokospalm. Pressa det vita fruktköttet i en stor press. Ut kommer ekologisk kokosolja. Oljan smälter redan vid 25 grader Celsius. Så är det varmt ute är oljan genomskinlig och flytande. Är det rumstempererat eller svalare är den vitaktig och mer fast. Då kan den kallas kokosfett, men det är exakt samma produkt.

Hur får man olja av högsta kvalitet?
Det finns olika sätt att få oljan ur fruktköttet. Vår olja är kallpressad, vilket betyder att ingen värme har använts. Endast press, helt mekaniskt. Sån kokosolja kallas ”virgin oil” eller jungfruolja. Det finns också varmpressad och raffinerad olja, men inte hos oss på Pureness som värnar om näringsinnehållet. Den kallpressade kokosoljan har hanterats varsamt, så att alla de viktiga fettsyrorna och näringsämnena finns kvar.

Är kokosolja nyttigt att äta?
Kokosens mättade fetter anses bland annat vara ovanligt bra för sitt innehåll av Medium Chain Triglycerides (MCT). MCT ger en snabb energiomvandling, utan att det lagras som fett i kroppen. Det kan därför vara ett nyttigare alternativ än till exempel smör – och är särskilt populär inom LCHF.

Kokosolja i köket
Kokosolja går utmärkt att hetta upp och går därför att använda som stekfett och matolja i din matlagning och i bakning. Det har inga transfetter i sig och kan inte ens bilda transfetter vid upphettning. Eftersom vår olja som sagt är kallpressad, finns dessutom den goda doften och smaken kvar. Inom LCHF och biohacking är det populärt med en klick kokosfett i morgonkaffet – men prova då ännu hellre vår MCT-Olja!

Kokosfett i badrumsskåpet
Oljan går utmärkt att använda för skönhetsrutinerna. Kokosolja har vissa antiinflammatoriska, antivirella, antibakteriella egenskaper och kan fungera bra mot svamp. Dessutom kan den göra din hud len, och är skön att använda på kroppen efter duschen. En del använder kokosolja som hårinpackning, andra som sminkborttagning, vid rakning, för exem eller som after sun. Att gurgla med kokosolja kan minska bakterierna i munnen och vara ett bra komplement till tandborstningen.

Kokosfett till vad som helst
Om inte allt detta var nog så kan man använda kokosolja för att smörja in läder, möbler eller stekpannor. Att ha som tändvätska eller smörja lås och gångjärn. Det finns som sagt nästan för mycket att säga om kokosolja! Vi nöjer oss så här, och uppmanar dig istället att testa själv, med den bästa kokosoljan som går att hitta.

Sen är det såklart inte bara kokosolja dom säljer. Det finns D-vitamin, magnesium, kollagen och mycket mycket mer att fynda.

Ta hand om er, puss och kram!

Gillar

Kommentarer