Räkor med pepparrotsdipp

Det känns som att fisk och skaldjur hör sommaren till och eftersom barnen också gillar det så brukar vi köpa hem räkor rätt så ofta. För att det ska mätta har vi även ägg, ljust bröd, sallad, smör, citron, skagenröra och det viktigaste enligt mig - pepparrotsdippen.
Här ska ni få mitt recept på den absolut godaste dippen till räkor!

Du behöver:

2 msk riven pepparrot

2 msk majonäs

3 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta

citronsaft från 1/4 citron

lite salt

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå i kylen och dra sig en stund innan servering. Alltså, ni anar inte hur god denna dippen är. Ni måste testa!
Mina räkmackor ser alltid ut så här. Först tar jag en macka, smörar den och lägger på sallad. Sen skalar jag en räka, stoppar i munnen, skalar en till och lägger på mackan. Sen skalar jag en och stoppar i munnen, skalar en till som ska på mackan och så gör jag så tills jag har en hel macka. När det är räkor täckta över salladen så strör jag på några bitar citron och sen häller jag över pepparrotsdippen. En macka värd att vänta på om man säger så! ;)

Gillar

Kommentarer

Christel
,
Det skall jag verkligen testa ..... Tack för tips !!
Nat
,
Lät sjukt gott Ska testas
susannajungblom
,
ÄR sjukt gott! Hihi <3
susannajungblom
,
Gör det! 😊