Reflektioner

Godmorgon,

Ni anar inte hur mycket jag längtar efter ett ordentligt hem nu efter att ha varit hemma hos mina föräldrar i helgen. Det är något helt annat än att vakna upp här i lägenheten. Det ska också sägas att det skiljer ca 20 grader från Alingsås till Jessheim där vi bor. Från att ha varit i +10 kändes det rätt så surt att komma hem till -10 kan jag lova.
Vi hade så fina startar på dagarna när vi var hemma och eftersom jag ofta kom upp sist så var allting redan klart. Kaffet hade redan kokat klart och M hade tänt en brasa som gjorde det extra mysigt och varmt.

Sen strosade vi iväg till stan för frukost, Eftersom allting är ungefär 3 gånger så billigt i Sverige så känns det liksom lite extra kul att äta gott.
"Fika" är ju ett ord som inte ens existerar i Norge eller som du heller inte kan finna en översättning på. Här fikar man inte och heller inte lunchar på samma sätt som vi gör hemma,

Jag har fått en del kommenterar om att jag trycker ner Norge och alltid skriver negativt om landet och det vill jag bara påpeka att jag inte tänkt över att jag gör. Förmodligen skriver jag mycket om grannländerna eftersom jag bott i båda länderna i över 10 år och har mycket erfarenhet om båda ställena och därför säkert tänker mycket på skillnaderna. Det är mycket som är väldigt bra i Norge också som Sverige kunde ta över. Men när det kommer till mat och även kostnader så vinner Sverige överlägset. Fast så får man ju tänka på att man tjänar betydligt mycket mer här,
Aja, nog om det, jag har mycket positivt att säga om båda länderna, men nu blir det skönt att flytta hem till mitt hemland så jag inte behöver reflektera längre.

Gillar

Kommentarer