Restaurang Sjöö Alingsås

Godmorgon,

Jag tänkte att jag skulle berätta om vårt besök på den nya restaurangen, Sjöö, i Alingsås. Vi blev inbjudna för att prova deras meny då vi bor i lägenheterna över. På ett sätt känns det lite trist att jag ens ska behöva poängtera detta, men för att det inte ska bli några missförstånd så är detta inte ett betalt samarbete eller sponsrat, utan vi har betalt för oss som helt vanliga gäster. Så då vet ni det ;)
Hela atmosfären i denna restaurangen är något som vi uppskattar. Dom spelar lite härlig House Lounge musik i bakgrunden, inte för högt, utan bara sådär lagom så att man ska få feeling. Sen har dom en meny som faller mig perfekt i smak och under tiden som vi valde förrätterna så kom dom med lite oliver och bröd och dricka.
Filip är ju tokig i musslor så vi beställde en barnportion till honom. Det räckte inte utan han smaskade i sig halva min förrätt också och sen fick vi beställa en stor portion till honom som han också hällde i sig. "Vanliga" människor äter ju även tillbehören som i detta fallet bestod av pommes, men Filip tycker bara det är gott att äta musslorna så då blir man såklart inte så mätt.

Men, det som är bra på Sjöö är att alla rätter som finns på menyn går att beställa i barnportion. Så det är inga extra barnmenyer utan dom får beställa samma som oss vuxna fast i deras storlek och även då till halva priset. Det tyckte jag var en sjukt smart idé! Jag tycker i vanliga fall att det är rätt så trist när vi vuxna har utsökta menyer och så står det en liten ruta med "Barnmeny" där dom serverar pannkakor eller köttbullar och potatismos. Nej, det här var så nytänkande och smart och något som hela våran familj uppskattade stort!
Eftersom vi var där för att provsmaka menyn så var det något som vi tog på stort allvar och det kan nog till och med vara så att vi beställde alla tillbehör som erbjöds. Haha! Dom har massor att välja på, alla rätter exklusiva. Vi valde kött från grillen och sen får man välja själv vad man vill ha till. Pommes frites, tomatsallad, sparris, grillad sallad, dippar, såser you name it. Allt var gott!

Efter att vi hade ätit upp våra efterrätter så satt vi kvar en stund. Pojkarna fick se lite på våra telefoner så att jag och M kunde prata och se ut över den fina utsikten.
Jag är glad och tacksam över att en så fin restaurang som Sjöö har öppnat bara några meter ifrån vårat hem och jag är övertygad att vi kommer att äta en och annan lunch och middag här i framtiden.

Nu har vi bott i lägenheten i snart en månad och vi kunde inte vara mer nöjda över hur allt har format sig runt oss. Vi har en badbrygga utanför våran dörr, gymmet några meter bort, matbutik i byggnaden breved och Sjöö några meter bort som faller oss i smaken som handen i handsken. Vad mer kan man önska sig egentligen?

Gillar

Kommentarer

Nat
,
bra tips sååå bra att alla rätter går att ta i barnformat, blir ju jätte trist när barnen bara kan få pannkakor, köttbullar jämt när man äter ute vi ska definitivt testa ditt tips, såg super mumsigt ut
Martin
,
Härligt! Ser mycket fram emot att testa restaurangerna och njuta på bryggan!
susannajungblom
,
Ja tycker absolut du ska testa! 😊
susannajungblom
,
Förstår det, kan inte få bättre läge på en restaurang 😊