Rutiner och ovanor

Jag tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av en liten blogglista som handlar om vanor och ovanor, så här kommer den:

En ovana jag vill bryta:

Jag är hopplös när det kommer att låta bli mina nagelband. Jag kan inte sluta pilla oavsett hur fina naglar jag har. När jag var liten bet jag på naglarna men det har jag som tur är slutat med sen länge, så naglarna är fina, hårda och långa. Men nagelbanden ser inte ut och det är en ovana som jag verkligen hoppas att jag kan sluta med snarast möjligt. Det är bara såååå himla svårt att låta bli, speciellt om jag är stressad eller nervös.

Mina frukostvanor ser ut så här:

Jag sätter alltid på kaffemaskinen och dricker en kopp med mjölk, varvat med ett stort glas kallt vatten under tiden som jag gör i ordning barnen till förskolan. Sen när jag kommer hem igen så äter jag frukost i lugn och ro och då äter jag alltid Kefir med start, blandmüsli och torkade tranbär.

Min träningsrutin är:

Förr så försökte jag få in någon form av träning varje dag, antingen om jag gick till gymmet och tränade på pass, gym eller om jag gick en lång promenad, oavsett vad så gick det inte en dag utan att jag rörde mig på ett eller annat sätt. Men nu när jag varit gravid så har jag tyvärr varken kunnat träna eller gå dom senaste månaderna vilket påverkat mig oerhört i mitt mående så jag längtar ihjäl mig tills jag kan börja träna igen.

En ovana jag har blivit av med:

Den enda ovanan jag kan komma på är en jag hade när jag var tonåring, då fick jag nämligen ett typ av tix som gick ut på att jag var tvungen att "andas klart" innan jag kunde prata eller svara någon. Detta blev väldigt jobbigt för mig under en period, men tack och lov så tog jag mig ur den dumma ovanan efter ett tag. Hur jag gjorde vet jag dock inte..

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

Jag vill bli bättre på positivt tänkande. Jag vet precis hur jag borde göra, men det är lättare sagt än gjort. Jag vet att jag mår bättre av att se ljust på världen och tänka positivt men när man stöter på motgångar så blir det lättare att hamna i dåliga ovanor och börja tänka negativt, så en rutin jag vill få in i mitt liv är att starta varje morgon med att se mig själv i spegeln och säga till mig själv att "Det här blir en bra dag!"
En ovana jag inte gillar hos andra:

Folk som smaskar eller tuggar med öppen mun. Det är en vidrig ovana som jag inte kan förstå mig på att folk gör. Usch och fy.

Mina matrutiner är:

Dåligt med rutiner när det kommer till mat. Jag är rätt så impulsiv och äter det jag är sugen på för stunden. Frukost ser alltid densamma ut, men lunch brukar vi äta ute och då tar jag det jag känner för och middagar hänger på barnen.

Så kommer jag ur en ovana:

Jag har inte haft så många ovanor som jag kan komma på bara sådär så därför har jag inget konkret tips på hur man tar sig ur en ovana heller. Men jag är väldigt envis som person så om jag ger mig tusan på något så ser jag till att lyckas med det också.

En rutin alla borde ha:

Vara snälla mot sina medmänniskor. Sprida glädje, varje dag. Ge minst en komplimang om dagen till en random person. Tro mig, det uppskattas mer än vad du kan tänka dig!
Den här vanan vill jag fortsätta med:

Att alltid säga till mina barn hur mycket jag älskar dom. Att överösa dom med kärlek, pussa, krama och gosa med dom så mycket jag bara klarar. Jag älskar dom så innerligt och det vill jag att dom ska veta om så det är en vana jag kommer att fortsätta med tills den dag jag dör.

Har ni några vanor eller ovanor ni vill dela med er av?

Gillar

Kommentarer