Så börjar du leva mer hälsosamt

Godmorgon,

Jag vet att det kan vara svårt att ta det där första steget att förändra sitt liv. Det är inte lätt och det krävs mycket av en att ändra sin livsstil. Men, det är aldrig för sent att börja.

Det viktigaste av allt är att inte jämföra sig med andra. Jag vet att det är svårt, men försök. Nu menar jag inte att man inte får inspireras av andra eller få motivation genom andra, men försök att inte jämföra dig. Man måste se efter sina egna förutsättningar och utgångspunkter innan man börjar.

Mina bästa tips för att komma igång är:

* Sätt upp realistiska mål

Detta är det absolut viktigaste. Jag satte upp ett stort mål som var att jag ville få definerade muskler och känna mig starkare - ta 40kg i bänkpress, klara en chins och ta 100kg i marklyft. Dessa målen lyckades jag nå tidigare än väntat då det var realistiska mål. Det blir roligare om man klarar av målen man sätter upp så att man sedan kan öka och förnya sina mål. Här är alla olika, alla har olika förutsättningar och olika önskemål med sin hälsa. Sätt upp något som passar dig och kör på det!

* Motionera istället för att åka bil eller åk kollektivt

Om du har möjlighet att gå till jobbet istället för att ta bilen så gör det, eller cykla, eller varför inte jogga? Försök att utesluta bil, buss, tåg och annan transport och utnyttja sträckan till att röra på dig istället.

* Ta trappan istället för rulltrappan

En sån enkel, men samtidigt väldigt effektiv grej. Till slut kommer du inte tycka det är några konstigheter längre att gå i trappan istället för att åka.

* Hoppa över socker på vardagarna

Detta kan vara jobbigt för många, men det är i alla fall lättare än att utesluta socker helt och hållet. Jag vet att det finns dom som säger "jag ska inte äta socker på en månad" och så mår dom dåligt och sliter med att orka med dagarna utan att tänka konstant på godis och socker. Här kommer återigen det med realistiska mål. Ta något som känns hållbart för dig själv. Kanske du ska börja med att sluta med socker varannan dag och sen öka det till varje vardag och till slut kanske du bara unnar dig socker 1 dag i veckan osv. Huvudsaken är att i längden inte ha socker som vardagsmat, utan något som man unnar sig vid speciella tillfällen.

* Drick vatten

Ja mina vänner, det här är viktigare än vad man kan tro. Nu menar jag inte att ni ska överkonsumera vatten. Men drick så mycket ni orkar! Haha, skämt åt sido, drick så att du inte kissar gult så är det lagom.

Det var några få tips för att börja leva lite mer hälsosamt. Som sagt, det är aldrig för sent att börja och dom små förändringarna är bättre än inga förändringar alls.

  • Träning

Gillar

Kommentarer

carolinalarsson
carolinalarsson,
Japp, dricker inga kalorier om det inte är alkohol i. 😊
nouw.com/carolinalarsson
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Flisannh
Flisannh,
Så bra tips tack, jag har börjat mitt hälsosamma liv. Vilket börjar bra, verkligen så bra tips du ger.! <3
nouw.com/flisannh
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Å så bra vännen, massa lycka till ❤️
nouw.com/susannajungblom
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
jätte bra tips 😃
nouw.com/soffiaz_85
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Så kul du tycker det 😍
nouw.com/susannajungblom
Marika
,
Hej, tack för en bra blogg 💓 En fråga har jag, hur orkar man med en kost utan/med lite kolhydrater? Jag blir helt svag och skakig i kroppen 😂
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Förstår det, man får såklart i sig mindre energi, men kroppen vänjer sig ❤️
nouw.com/susannajungblom
evelinaglad
evelinaglad,
Varje dag är en gåva 😍
nouw.com/evelinaglad
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Visst är det så ❤️
nouw.com/susannajungblom
susanas
susanas,
Väldigt bra tips 👌🌟
nouw.com/susanas
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Ja visst är det 🥰👍🏻
nouw.com/susannajungblom