Så får man barnen att äta bra

Hej på er,

Jag brukar ju alltid blogga på morgonen, men på helgerna känns den tiden mer helig på något sätt. Vi brukar gå upp tillsammans och så tar vi det väldigt lugnt. Imorse flyttade vi oss från sängen till soffan och satte på lite barntv. Jag satt jämte med en pojke på varje sida av mig och bara myste av att få ha dom nära. Efter en stund plockade vi fram frukost och på helgerna brukar vi duka fram flera alternativ på köksbordet men det slutar alltid med att barnen tar det dom alltid brukar. Oskar äter risifrutti med kanel på och Filip vill ha en macka med ost. Lite hackad banan, hallon och vattenmelon till det och så var frukosten komplett.

Framåt dagen kom mamma och pappa förbi och umgicks. Det är kul att ha dom nära och att vi kan ses varje dag om vi vill.

Helgerna är ju alltid lite speciella för då är man "ledig" från skola/förskola och man får dessutom äta lite godare än till vardags. Vi har ju sockerförbud på vardagarna så därför är det extra gott på helgen när man kan få fika, äta lördagsgodis och kanske en och annan glass.
Jag måste säga att jag är glad och stolt över våra rutiner när det kommer till barnens kost och hälsa. Dom äter ordentligt och vi har alltid varit bestämda på att maten som serveras är den maten dom får. När dom har ätit upp det som finns på tallriken kan man få något gott efteråt på helgerna. På vardagarna kan vi locka med frukt om dom inte skulle uppskatta middagen så mycket. Båda pojkarna äter det mesta och grönsaker har aldrig varit ett problem. Jag tror det handlar väldigt mycket om att inte ge sig då barn lär sig att gilla nya smaker och det kan ta lite tid, men börjar man tidigt och inte låter dom små bestämma så går det lättare och lättare med tiden. Nu är mat aldrig något problem hemma hos oss och det är så skönt.

Den här helgen har flugit förbi och det är jag väldigt glad för eftersom jag inte haft min bättre halva hemma hos mig. Jag saknar honom så det gör ont så nu vill jag bara att dom kommande vardagarna ska rusa förbi lika fort så att vi får ses igen. Helgerna är ju som sagt lite speciella och därför tycker jag inte om att vara ifrån dom jag älskar.. Men snart, ja snart så ses vi alla igen! <3

Gillar

Kommentarer