Sammandragningar vecka 28

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Det har jag för en gångs skull. Eller, i alla fall relativt bra för Filip sov i sin egen säng i natt. Oskar däremot kom över som vanligt, men han märks inte så mycket under natten så det är okej. Igår gjorde jag och M nämligen ett belöningssystem till pojkarna. Vi printade ut ett A4 med deras namn och så gick jag och köpte guldstjärnor. För varje natt som dom sover i sina egna sängar hela natten får dom en stjärna så Filip var så engagerad och målmedveten igår när han la sig att det inte var några som helst problem att sova hela natten i sin egen säng. Sen får dom även stjärnor när dom klär på sig själva en hel dag, äter och plockar undan efter sig en hel dag, städar på sina rum osv osv. Jag vet inte om det är det bästa att göra så här, men vi känner att dom måste få en morot för att sköta sig och lära sig att göra saker själva och när dom har fyllt pappret med stjärnor i alla rutor så ska dom få en present.

Vad annars då? Jo jag är ju som ni vet i mitten av vecka 28 och jag har redan börjat få sammandragningar. Till en början blev jag faktiskt lite nervös när jag låg på soffan på kvällen och kände hur livmodern drog ihop sig. Vad tusan? Är det redan dags tänkte jag. Men så läste jag på och fick veta att dom sammandragningarna som man känner nu är väldigt vanliga och fullkomligt ofarliga. Så det är skönt att veta.
Jag måste säga att jag njuter just nu i graviditeten. Det är mysigt att ha bebisen i magen och jag kämpar på som vanligt med allt som jag brukar göra. Enda skillnaden från nu och några veckor tillbaka är att jag är tröttare och känner att magen börjar bli stor och lite klumpig. Jag har svårt att plocka upp saker från golvet och det är jobbigt att ställa sig upp om jag sitter eller ligger ner. Men bortsätt från det är allt toppen!

Jag har totalt gått upp 7kg och det antar jag är helt normalt vid detta stadiet i graviditeten? En sak dock som jag har bestämt mig för är att byta första val av förlossningsplats. Jag var ju inställd på Borås för att jag fick höra så mycket bra om BB där, men det känns inte bra på något vis så jag kommer att ändra till Göteborg Östra. Någon som har erfarenheter från BB där och har lust att dela med sig?

Hoppas ni får en fin fredag idag, tänk att det äntligen är helg igen. Så skönt!

Gillar

Kommentarer

Nat
,
hej, du ser verkligen helfräsh ut, så där har jag INTE sett ut en enda graviditet, snarare blekfet med finnig hy 😟 snygg kavaj förästen, färgen passar dig jag har fött två gånger på Mölndals bb och en gång på östra. Den gången jag födde på östra var min första förlossning och den var det komplikationer med och bäbisen fastnade och satt fast i förlossningskanalen i 2 timmar och slutade andas och fick tas med sugklocka. Det hela innebar viss dramatik även om allt slutade väl men det specialistteam som finns på östra var jag väldigt glad för i det läget samt att barnspecilisterna finns där och kunde ta hand om min son direkt utan att han först behövde åka ambulans. Det hela slutade väl och han är frisk och fin men jag vet inte hur det gått om jag fött någon annanstans upplevde BB-avdelningen där som mysig och bra, trevlig personal, fick hjälp när jag behövde och snälla och gulliga barnmorskor. Jag hade inget alls att klaga på kram
susannajungblom
,
Nejmen tack vad gullig du är 😊 Så skönt att höra att du och bebisen fick den hjälp som behövdes och vad betryggande att höra att Östra verkar vara ett bra sjukhus att föda på. Kram på dig och go helg