Senaste veckan från mobilen

Godmorgon,

Dom senaste dagarna har jag inte mått så bra. Utöver den vanliga ångesten och mitt vanliga mående så har jag även haft en panikattack på natten. Jag trodde att jag skulle dö och denna dödsångest gav mig fysiska symptom, som illamående, sprängande huvudvärk och det värsta av allt - hjärtklappning... Dagarna efter har denna panikattacken satt spår på min kropp så därför har allt känts väldigt tungt. Men jag har försökt att fokusera på barnen och umgåtts med dom och försökt tänka på deras välmående i första hand och gjort allt jag kunnat för att försöka ignorera hur jag själv mått..
På förmiddagarna har jag varit med Adam. Vi har sovit när han har sovit och så har jag suttit med honom när han varit vaken. Sen har vi hämtat dom stora barnen på dagarna och då har vi varit ute så mycket vi orkat. Det har varit fint väder så det har varit skönt för oss alla att vara ute i naturen.
Det är väldigt skönt att vi bor precis vid sjön för här kan man spendera många timmar utan att tröttna. Vi har kastat macka, matat ankorna och bara njutit av varandras sällskap. Det har varit mysigt.
När M kom hem igår så hämtade vi upp barnen och så gick vi till en lekplats. Vi tog med oss lite äpple och satt och fikade ute också innan vi gick hem igen.
Jag vet inte varför jag mår bättre utomhus, men så fort jag kommer in så smyger sig ångesten på över hela kroppen. Det är obehagligt och jag är så less på att må så. Och det spelar ingen roll vad man säger eller hur man försöker tänka för jag mår som jag mår och det är svårt att bara skaka av sig. Men jag hoppas att tiden läker alla sår som man säger och att det gäller även för mig.

Idag ska vi åka på båtmässan i Göteborg. Det blir bra det.

Hoppas ni får en fin lördag, kramar S

 

Gillar

Kommentarer

Gunilla
,
Så jobbigt för dig! Har själv haft panikattacker i perioder. Hoppas att du får hjälp o redskap för att hantera det. Det finns hjälp att få o även medicin att ta ! Känner verkligen med dig❤️
Emma
,
Prata med psykologen om atarax. Det är i grunden en allergimedicin som numer även används mot oro och ångest. Det finns tabletter med väldigt låga doser. Jag tar inför natten och tycker de fungerar prima. Har inga problem med att stiga upp mitt i natten ifall sonen behöver mig heller så man blir inte däckad liksom. 😊 En sak till, vad skulle du tycka om att ha hem besök mitt på dagen? Kanske finns någon granne/kompis som jobbar skift eller andra mammor som vill ses. Förstår att det inte hinns med så mycket mer än sönerna men jag upplever att det är lite lättare då jag har folk runt mig. Kram på dig.