Skärmtid

Godmorgon,

Jag ska åka till jobbet om en liten stund och jag trodde egentligen inte att jag skulle hinna få se pojkarna innan jag skulle åka, men till min stora glädje kom både Filip och Oskar upp strax efter att min ringklocka ringde.
Det första dom frågar om när dom vaknar (inte alltid, men för det mesta) är att få låna min mobil. Därpå har dom nämligen massa spel som dom tycker är roliga. Utöver min mobil som dom lånar så har dom varsin Ipad, Nintendo Switch och såklart några datorer att spela på. Är detta för mycket elektronik till en 3- och 5åring?
Jag tycker ju att barnen sitter lite väl mycket framför skärmarna, men vi har några regler som vi håller hårt på och det är att ingen i familjen får använda elektronik vid matbordet. Under frukost, lunch och middag ska vi sitta tillsammans och ha det trevligt tillsammans och det är dom tre bästa stunderna under dagen för då får man verkligen sitta och prata och lyssna på barnen som har så mycket kul att berätta.

Hur gör ni med skärmtid för era barn? Får dom sitta när dom vill? Eller har ni kanske bestämda tider som dom får använda skärmarna? Jag tycker personligen att det är lite väl mycket spel och data för barnen, men samtidigt så verkar det ju vara helt normalt och så här som världen ser ut just nu. Eller vad säger ni?

Gillar

Kommentarer

Maria.. 8 barns mamma.
,
Ja, de är så de ser ut, här hemma får barnen inte sitta med telefon el plattan när vi sitter vid köksbordet el när vi har folk hemma.. själv tycker ja att de är otrevligt med folk som sitter med mobil när man får besök..el besöker få timmar.. typ kalas..
fanny s
,
När våra barn har skärmtid så är det bara framför tv'n. Vi har surfplattor till dem, men de använder de bara när vi bilar till deras farmor och farfar som bor 100 mil bort. Jag tycker tyvärr att det ändå.blir för mycket TV...de sätter på.barnkanalen på morgonen om de vaknar tidigt. I värsta fall tittar de ca två timmar efter frukost. Och så tittar de en liten stund på kvällen, samt kanske vi sätter på något på eftermiddagen när alla är trötta och man ska laga mat. Men faktiskt är att jag tycker att vi har blivit bättre på att minska skärmtiden. Vi säger oftare nej och gör annat. Plus att ju äldre barnen blir, ju mer har de börjat sysselsätta sig med annat t.ex lego, rita, pussla etc. Plus att de älskar att spela spel och ofta hellre gör det på kvällen än titta på TV, så lite bättre är det nu jämfört med när de var mindre.
susannajungblom
,
Så bra! Tror också det kommer bli bättre när pojkarna blir lite större, men det återstår stt se:) kram på dig
susannajungblom
,
Absolut! Håller med 😊