Skola eller inte skola?

Godmorgon,

Vi gör oss klara för skolan som vanligt och förhåller oss till dom svenska reglerna. Det känns dock lite konstigt att vi inte gjort mer här i Sverige så som tex våra grannländer Norge och Danmark som stängt skolor och förskolor.

Men så länge som det är öppet och barnen är friska så känns det nästan som att dom måste gå dit? Eller hur gör ni som har barn? Har ni dom hemma trots att dom är friska och det är skolplikt? Det är jättejobbigt det här och jag vet ärligt talat inte hur jag ska bete mig över allt som händer. Ena dagen känner jag mig rädd med ångest och går i butiken som alla andra och hamstrar och andra dagen så känner jag att jag inte tänker leva i rädsla utan vill försöka bete mig som vanligt.
Vi får se nu hur det utvecklar sig i dom olika länderna och så hoppas jag verkligen att alla som blir sjuka får det så lindrigt som möjligt och att vi snabbt tar oss igenom detta h*lvete.

Idag sa jag till psykologen och det känns oerhört skönt att få komma till henne och prata då jag under dom senaste dagarna haft fler panikattacker än vanligt. Idag ska vi ha fokus på hur jag ska hantera dessa episoder och även hur jag ska bli av med min ångest.. Phu. Det är inte lätt att vara känslomässigt instabil i tider som dessa precis...

Kram på er <3

Gillar

Kommentarer

Maria
,
Min barn får gå till skolan, så länge dom är friska, annars tycker inte jag de finns nån orsak att inte vara i skolan,
susannajungblom
,
Nej det är sant. Så resonerar vi med <3
Agnethe
,
Du gjør helt rett. Du skal stole på at ditt land har tatt de beste beslutningene for deg. Verken Sverige eller Norge klarer å stoppe pandemien. Sverige har valgt å la den påvirke det daglige liv så lite som mulig. Enn så lenge. Bra for det svenske folks psykiske helse! Her i Norge er nesten alt stengt. Veldig slitsomt å leve med. Norge er kanskje det land som har flest smittede nå. Sjukvården kan ikke ta i mot alle på en gang. Derfor må vi stenge skoler og restauranter og alt annet for at smitten skal spre seg sakte og ikke alle gamle og svake blir syke samtidig. For det er gamle og svake som må beskyttes. Det er for deres skyld hele verden er i unntakstilstand nå.. Ikke for oss selv eller våre friske barn.
Gunilla
,
Nu har ju även Norge stängt gränsen vad jag förstår, Kan din man jobba hemifrån?
susannajungblom
,
Jo det är så sant som det är sagt!
susannajungblom
,
Det är undantag för pendlare.
Agnethe
,
Klem! Vi kjenner ikke hverandre, men jeg og alle dine lesere er her for deg.
susannajungblom
,
Men så fint av dig, tack <3 Kram