Skolplikten kallar

Godmorgon,

Och så var det måndag igen och dags för skolplikt vilket innebär att vi måste ställa klockan och gå upp för att hinna gå till skolan i tid. Det är något som vi inte har varit vana vid på hela sommaren så att dom nya rutinerna är en ordentlig omställning kan vi glatt skriva upp på. Dock är det inga som helst problem att få upp pojkarna och göra oss klara för dagen då dom är förväntansfulla över allt som är nytt i skolan fortfarande.
För Oskars del är det förskola som gäller och efter tre dagars inskolning så är det inga problem alls för honom att gå dit. Han glädjer sig och tycker att det är kul att träffa alla nya kompisar som han fått. Det är viktigt med rutiner och ska jag vara ärlig så är det viktigt för mina barn att få lite ordentliga regler att följa och andra vuxna runt sig att lyssna på. Jag vill inte påstå att dom är bortskämda, men att vi som föräldrar vill våra barn det bästa och gör allt för dom har vi märkt påverkar dom lite grann då dom tror att dom kan argumentera sig till vad dom vill då dom ofta får som dom vill.
Det är inte alltid helt lätt att vara förälder och speciellt inte med första barnet. Man vet inte hur allt ska gå till eller hur man ska göra allt, utan man måste lära sig tillsammans med sitt barn. Nu när Filip börjar i skolan så märker vi mer och mer att han måste få lov till att göra saker själv. Jag måste sluta göra saker åt honom och det är för hans egen skull. Han måste börja lära sig och likaså jag.

M har hoppat med Filip till skolan på kryckor. Dom skulle vara där lite tidigare idag och jag ska gå med Oskar om ca 5 minuter. Han har ätit upp, klätt på sig själv och borstat sina tänder. Så nu ska vi alldeles strax gå vi också.

Håller tummarna att detta blir en fin dag för barnen på skolan!

Kram så länge

Gillar

Kommentarer