Sluta med napp

Godmorgon,

Igår tog jag också en elektronifri dag. Jag tog inte en enda bild med kameran och jag la undan mobilen för att fokusera på att leva i nuet med min familj. Det var skönt och befriande.

Idag blir det däremot andra bullar för idag ska vi vlogga! Vi ska på ett möte med en inredningsdesigner och sen efter det ska vi åka till platsen där vi ska flytta för att visa er hur det ser ut. Skoj va?

Men först blir det som alltid mys och bus med familjen. Lite kaffe, frukost, skön musik och en tänd brasa kanske?
På tal om något helt annat så börjar det bli aktuellt för Oskar att sluta med napp snart. Vi var ju hos tandläkaren och då tyckte hon att Oskar borde sluta med napp så snart som möjligt då det påverkar hans tänder en aning. Dock känns detta som en omöjlighet just nu då han vill ha nappen hela tiden.

Han har den aldrig på förskolan, men när han är ledsen vill han ha den, när han sover vill han ha den och om han själv hade fått bestämma så skulle han nog ha den hela tiden, även när han äter!

Med Filip så var aldrig detta ett problem för han kom bara plötsligt en dag och sa "Nu vill inte jag ha nappen längre, nu är jag en stor pojke". Sagt och gjort så var Filip nappfri.

Vi skulle ju önska att denna dagen även kom för Oskar, där han kunde få bestämma själv när han ville sluta.
Vi får se, än så länge så tycker jag inte att vi behöver tvinga han till något. Han är ju trots allt bara 3 år. Vi får se om ett halvår igen om han vill sluta själv eller om vi försöker på något annat sätt.. Har ni tips så får ni gärna komma med dom :)

Gillar

Kommentarer

Jenny
,
Hej, jag tror också på att det är bäst att vänta in barnet på det mesta men när tandläkaren uppmanar er att sluta så hade jag följt rådet. Ni borde i det minsta se till att han bara har den när han ska somna på kvällen för att sedan ta bort den när han har somnat.
Lisa
,
Vi körde med klistermärken och belöning nu när sonen skulle sova hela natten i sin säng. Inte riktigt samma men borde ju fungera, att tex om han bara har nappen när han sover så får han sätta ett klistermärke och när han har kanske 10 stycken så får han en sak. Sen efter ett tag ta bort den även på natten. Ta det stegvis så går det säkert bra.
Jenny
,
Jag tror dock att tandläkare säger alltid att det påverkat deras tänder om dom hör att dom använder napp oavsett om det syns eller ej. Om det vore mitt barn hade jag helt tagit bort den på dagen då han verkar klara sig bra utan den på föris. Annars blir det liksom en jämt tjatande om den vilket jag tycker ger dålig stämning. På natten har jag låtit mina barn bestämma själv.
Gunilla
,
Som sagt ta bort den på dagen först! Jag tror att de har väldigt svårt att bestämma själva när de ska sluta med napp. Vår flicka gav sin till tandläkaren och sen tog det några nätter när hon grät efter nappen men det är en strid man får ta. Barnen tar inte skada av det!