Slutet av 17e maj

Då tänkte jag att det kunde vara lägligt att fortsätta berätta om resten av våran 17e maj. Efter att vi hade varit på barnens förskola så åkte vi hem och vilade lite grann innan det var dags att träffa alla igen för att gå i tåg.
Kan för övrigt varmt rekommendera denna barnvagnen från Babyjogger. Den är liten, smidig och väldigt skön att sitta i om ni frågar Oskar ;)
Det var fullt av människor ute uppklädda i klänningar, kostymer och vackra bunader (folkdräkter). Tänk vilken kontrast detta är från Sverige. Tänk om vi i Sverige hade klätt upp oss i folkdräkter, flaggat med svenska flaggan och sjungt nationalsången så det står härliga till på Sveriges nationaldag. Det är ju egentligen inget annat än rätt så det är väldigt trist att veta att vi inte har det lika festligt i Sverige. Men, desto roligare är det att vara en Norsk statsborgare och att kunna få ta del av dessa otroligt fina traditioner i Norge.
Det var mycket som hände och till och med jag och M blev slitna av folkmassorna. Filip höll sig vaken men Oskar däremot tog en välförtjänt tupplur i sin vagn.
Vi stod och väntade ett bra tag innan det var dags att gå iväg bakom orkestern. Eftersom alla förskolor i hela Jessheim skulle gå i paraden så blev det såklart en aning väntetid innan det blev vår tur att gå. Men det gjorde ingenting för där på parkeringen så var stämningen på topp och alla var så glada över att få fira 17e maj att det inte gjorde någonting att stå still en stund.

Plötsligt var det vår tur att gå och tjohej så skoj det var!
För oss föräldrar så är 17e maj barnens dag och det var det verkligen igår. Pojkarna hade superskoj vilket gjorde dagen fulländad för mig och M. Det är en stor lycka som rusar igenom kroppen att se våra barn glädjas åt dagar som dessa!
Vi känner oss stolta över att bo i Norge och få ta del av denna fina dag. Nu längtar vi redan tills nästa år då vi ska fira våran sista nationaldag boendes i Norge!

Gillar

Kommentarer

Sara H,
å gud vad mysigt det ser ut att fira 17 maj i Norge.
blogg.loppi.se/babymyran
linda,
Håller med dig tycker vi skulle haft något sånt här i Sverige så kul det hade varit framför allt för barnen
lindasfamiljeliv.bloggplatsen.se/