Smaker och tandborstning

Godmorgon,

När Oskar vaknar på morgonen så är han alltid hungrig och det första han säger är "Mamma, jag vill ha mat". Man skulle kanske kunna tänka sig att han var som "normala" barn som vill ha macka, yoghurt eller kanske ägg, Men nejdå, han vill ha det mest konstiga man kan tänka sig som ligger i kylen och idag blev det till exempel inlagda vitlökar.

Vi har varit väldigt duktiga tror jag med att låta barnen smaka på allt och dom tycker därför att det är kul och spännande att prova olika nya smaker Därför är det lite extra kul när man får åka på semester och äta mat som finns i andra länder utanför Norge och Sverige.
Bilderna är tagna när vi var i Kroatien och pojkarna fick smaka på någon frukt/bär som vi köpte på en marknad.
Det är alltid lika kul att se barnens miner när dom provar något nytt.

Idag har jag en del ärenden jag måste fixa och sen ska jag även plugga lite grann. Jag har ju nämnt för er tidigare att jag börjat läsa en del och vad exakt det är jag pluggar kommer jag att berätta för er, men inte riktigt än.

Imorgon ska jag till tandläkaren och dra ut en visdomstand och det känner jag att jag är nervös för redan nu så jag ska försöka förbereda mig så att jag ska behålla lugnet imorgon när det är dags. Phu, fler än jag som inte tycker om att gå till tandläkaren?

På tal om att smaka på saker och gå till tandläkaren, hur ofta borstar ni tänderna på era barn? Morgonen och kvällen, bara morgonen, bara kvällen? Borstar barnen själva eller gör ni det på dom?

Gillar

Kommentarer

Nat
,
hej vi borstar tänderna efter frukost och efter kvällsmål. Det är vi vuxna som borstar förutom på vår 8-åring som får borsta själv på mornarna för att öva upp sig, sen borsta vi åt honom på kvällen. Funkar rätt bra apropå ingenting men är detta filip? https://www.viforaldrar.se/promotion/vet-du-vad-du-ska-gora-om-ditt-barn-blir-forgiftat/?_ga=2.111403136.508510471.1540290220-1952780429.1539693005 alltså killen på första sidan? väldigt likt i alla fall kram
susannajungblom
,
Låter som att ni gör precis exakt så som man ska göra. Duktiga ni är 😊 Hihi nä det är inte Filip, men kan hålla med om att det var likt! Kram på dig
Maria.. 8 barns mamma.
,
Vi borstar barnen under 10 år morgon och kväll och vi kör med eltandborste på barnen över 3 år.. men efter vi borstat så får barnen ta över o testa själva.
susannajungblom
,
Så smart att köra eltandborste! Dom tycker inte det känns lite läskigt? Båda mina pojkar är ju över 3 år, kanske skulle testa det? 😊