Snacka om klimatförändring

Inlägget innehåller reklamlänkar

Hej på er, Helgen gick så fort förbi och måndagen, idag, har också bara försvunnit känns det som..
När jag hämtat pojkarna på skolan/förskolan så gick vi sakta hem och stannade vid vattnet innan vi gick in. Även fast det inte är så superhärligt väder ute så känns det ändå skönt att vara ute lite grann innan man ska gå in. Förresten, hur sjukt är det inte att vi inte har haft någon snö än i år? Brukar det vara så här milt nu för tiden? I Norge var vi vana vid att ha snö från september till maj ungefär, så att vi inte har sett en enda snöflinga varken förra året eller detta känns nästan lite fel på något vis. Att oroa sig för klimatet är nog inte så dumt ändå med tanke på hur tydligt vi ser att det ändras från år till år..
Filip ska alldeles strax åka iväg på judo med min pappa. Han är så snäll som tar med honom dit för jag känner inte att jag hade kunnat det med alla barnen i dagsläget.. Jag ska vara hemma och göra något mysigt med Oskar för han känner sig lite ledsen över att inte han också kan börja i någon sport, men tyvärr är han för liten än så länge. Till sommaren ska han få prova fotboll, men tills dess får han vänta och hänga med mig och Adam så länge. På tal om något helt annat så blir jag tokig på att alla strumpor försvinner här hemma. Eller rättare sagt, en av två försvinner!
Hur är det ens möjligt att det blir så? Ibland kan jag till och med lägga två likadana strumpor i tvättmaskinen och sen när allt är tvättat och jag ska vika in kläderna i garderoben så finns det bara en strumpa. Den ena har alltså på något magiskt vis försvunnit i tvättmaskinen! Detta gäller inte bara barnens strumpor, utan även mina och min mans också.. Är det bara så hos oss eller är det någon annan som har problem med mystiskt försvinnande strumpor? Så nu har jag beställt 10 7-par strumpor till pojkarna så att dom har ett tag framöver. Dom hade rea på Ellos så jag kände att det var smart att passa på att bunkra på sig ett lager. Sen växer ju dessutom pojkarnas fötter så det knakar, så det var nog på tiden att dom fick lite nytt i sin garderob! Förutom nödvändigheter så har faktiskt jag och M bestämt oss för att spara pengar och inte handla saker som vi inte behöver. Vi är annars rätt så stora slösare om jag ska vara ärlig och det händer att vi köper saker som vi egentligen inte behöver. Speciellt till barnen. Och är det någonting som jag vill vara noga med så är det att inte skämma bort barnen för det gör dom otacksamma och bortskämda, vilket bara är dumt i längden. Det är bättre att hålla sig till födelsedagar och julafton om man vill ge dom något för annars så uppskattar dom det inte lika mycket då om dom får saker hela tiden annars också. Sen så är jag en person som brukar handla när jag har tråkigt och det är inte heller ett nyttigt beteende. Så nu försöker vi sluta slösa så att vi istället kan spara och köpa något vettigt för pengarna vi samlar på oss. Smart va?

Gillar

Kommentarer