Sommarbär, avslutning och bloggstatistik

Godmorgon,

Igår hade Filip förskoleavslutning som jag, M och Oskar gick på. Jag visste inte alls vad jag kunde förvänta mig, utan gick dit mest i tro om att vi skulle få barnens pärmar och fika lite med dom andra barnen och vuxna. Men när vi kom dit hade dom styrt upp en jättefin show. Barnen fick komma ut en och en medan alla i publiken applåderade. Det var en häftig känsla att se Filip komma ut och le och vinka. Han var så go och glad och jag kände att stoltheten och glädjen tog över och känslorna tog över. Jag fällde helt enkelt en glädjetår över att min älskade son blivit så stor och nu går ut förskoleklassen här i Norge. (I Sverige går man ett år extra, så han kommer att få göra om detta nu när vi flyttar till Sveirge. Men det känns bara bra då jag tycker man är lite för liten att börja den "riktiga" skolan när man är 6 år)
Bilderna här ovan är tagna hemma hos mina föräldrar när vi var där och hälsade på i helgen. Men vi satt likadant här hemma imorse och åt bär till frukost. Oskar älskar bär och om han fick välja så skulle han äta bär till frukost, lunch, middag och även alla mellanmål. Dock såg det inte riktigt lika vackert ut här där vi satt då hela hemmet är nedpackat i flyttlådor och vi fick sitta på golvet och pick-nicka. Dessutom ösregnar det ute så ska jag vara helt ärlig så känns det nästan lite komiskt med dessa kontraster nu när jag sitter är och ska blogga. Men, men, det är som det är.

Mitt sätt att blogga har ändrat sig under åren för att anpassa min livssituation. Förut, när jag bara hade bloggen så fotade jag varje dag och la dessutom upp ca 3-4 inlägg om dagen. Den statistiken som uppstod då var ju någon helt annan och det var även när jag jobbade så som bloggen/jag blev nominerad till Årets personliga blogg på Finest Awards. Ett stolt minne för både mig och bloggen. Men under tiden som livet rullar på så har även mina prioriteringar ändrats och bloggen har tyvärr blivit mindre viktig för mig. Jag kände inte att det var bloggen som skulle få ta allt mitt fokus utan jag ville ju bli något annat. Så flygvärdinnejobbet fick komma på en lika stor nivå som bloggen och jag fokuserade ungefär 50/50 på dom båda.

Men på grund av att jag la ner mindre tid på bloggen så sjönk ju även statistiken och likaså intresset att lägga ner lika mycket tid. På ett sätt så tycker jag att det är skönt att det visar sig när man lägger ner sin själ i någonting att det också visar resultat. Men eftersom jag nu endast bloggar en gång om dagen och kanske till och med lägger upp bilder i eftertid så får jag även acceptera att mindre personer önskar att följa och läsa.

Att jobba är inte allt och jag har dessutom valt att spendera betydligt mycket mindre tid framför datorn/mobilen när jag är med barnen, eller rättare sagt - ingenting alls. När jag är med barnen så är jag det 100% och det har också gjort att bloggen fått lida. Men det känns helt ok. Jag vet vad som är viktigt för mig och det är först och främst min familj, allt annat får komma i andra hand.
Idag är det sista dagen vi är här och som barnen är redan i förskolan. Dom har fått ta med sig glass att bjuda barnen på och sen är det tyvärr dags för dom att tacka för sig och säga hejdå.

Imorgon kommer mina föräldrar hit med en lastbil som vi har hyrt och sen ska vi packa vårt pick och pack och åka. Shit. det känns nästan lite overkligt. Dagen som vi har väntat på så himla länge är äntligen här och vi ska faktiskt ÄNTLIGEN flytta hem. Det är heeeelt sjukt!

Gillar

Kommentarer