Sötsaker mitt i veckan?

Godmorgon,

På tal om något helt annat än trötta morgnar och funderingar över dagen så tänkte jag höra med er hur ni gör med sötsaker mitt i veckan?

Ni som är föräldrar hur gör ni? Till exempel, är det okej för er att era barn äter en glass efter maten på en onsdag?
Vi har egentligen rätt så strikta regler när det kommer till mat och vad man får och inte får äta mitt i veckan. På lördagar får man lördagsgodis (godis), på fredagar får man fredagsmys (popcorn) och på söndagar kan det vara okej att gå och fika (bulle). Men utöver dessa dagarna så är vi stenhårda och det tycker barnen är helt okej. Dom vet vad som gäller och tycker inte att det är några problem med det.

Istället för socker så får dom andra godsaker på vardagarna så som frukt- och grönsaksfat. Tro det eller ej men det godaste Oskar vet är paprika och gurka. Filip är mer åt det fruktiga hållet och diggar melon och apelsin.

Men min fråga är - Hur gör ni? Kan man äta pannkakor till frukost en vanlig dag och är det egentligen okej om det slinker ner en glass på en vardag eller är det helgerna som gäller?

Gillar

Kommentarer

Theres
,
Jag tänker såhär. Har man sunda vanor kring kost och gör som ni (och många andra med små barn) så är det liksom ingen fara att göra det festligt mitt i veckan vid enstaka tillfällen. Vi har alltid haft ett sådant synsätt där vi haft snacks eller glass (kan lika bra vara grönsaker och dipp) på fredagar, lördagsgodis och lyxfrukost på söndagen med marmelad på mackan. Att då ibland göra undantag från reglerna kan ju kännas som det mest lyxiga och härligaste som finns! En glass på tisdagen, eller en bulle på en onsdag. Jag är helt övertygad om att man skapar ett mer avslappnat förhållande till mat och inte gör det lika laddat.
susannajungblom
,
Eller hur, det blir ju det lilla extra som är kul för dom små, så länge det inte blir att man gör "undantag" hela tiden 😉
Jennie,
Det där med att det är för strikt kommer slå tillbaka, så fort jag fick egna pengar började jag gå tjuvköpa glass på vardagarna osv.... det gäller ha en distans. Det är inte särskillt mkt socker i vissa glassa. ska man ha dom reglerna borde man själv inte äta en glass eller en godis en vardag!
www.missjennie.se