Sover hela natten!

Idag fick Oskar vara hemma med mig också eftersom jag är så rädd för magsjukan och plus att det ändå är lite mysigt att ha honom hemma med mig och Adam. Filip går ju bara i skolan mellan 8-12.30, så 4,5h känns liksom onödigt att lämna Oskar när han dessutom riskeras att bli smittad av magsjuka..

I alla fall. vi har ju haft lite problem med att få Oskar att sova hela nätterna i sin säng, men sen i lördags så har han faktiskt varit jätteduktig och sovit hela nätterna. Vi har pratat med honom och förklarat hur situationen är och att vi behöver hans hjälp med att försöka somna om själv i sin säng så att hela familjen kan få sova lite bättre. Jag sa att om han lyckas med det så ska han få en present av mig och tro det eller ej, men det fungerade! Nu har vi skrivit i kalendern att om han klarar 3 nätter i rad så ska han få en present igen och han har klarat det nu och jag är så stolt över honom!

Så idag efter att vi lämnat Filip på skolan så gick vi hem och hämtade pantflaskor som vi kunde panta för att få ihop pengar som Oskar kunde få köpa en present för. Han älskar att kunna göra saker själv så detta blev en superrolig morgonaktivitet!
Efter att vi hade pantat flaskorna så gick vi in i butiken och så fick Oskar välja vad han ville. Han hittade en pysseltidning med Paw Patrol och blev jätteglad för den. Efteråt så gick vi hem och satt och pysslade hela morgonen och nu har vi fyllt i 5 dagar i kalendern, så nästa present får han när han har sovit fem dagar i rad.

Ni anar inte hur mycket detta underlättar för mig när jag är själv hemma med barnen på vardagarna. Att endast behöva oroa sig för Adam på natten räcker liksom och det är så skönt att veta att barnen sover gott i sina egna sängar. Så nu hoppas jag att detta håller i sig och att Oskar alltid kommer att sova i sin egen säng hela nätterna.

Nu är det dags för oss att hämta Filip på skolan och sen ska vi vara ute och leka i det fina vädret. Man få ju passa på när det är sol!

Kram, kram så länge.
  • Oskar

Gillar

Kommentarer