Trotsiga förskolebarn

Godmorgon,

Idag hade jag en rätt så kämpig morgon med mina små liv. Det började med att dom var trotsiga mot varandra. Filip satt i soffan och kollade på tv och Oskar ställde sig framför och vägrade flytta på sig. Det hela slutade med att storebror började gråta, lillebror skrattade lite hetsigt och när jag fick han att flytta sig så började han gråta och där satt dom. Två gråtande barn, egentligen helt utan grund. Efter en stund blev det bättre och dom fastnade framför tvn. Perfekt tänkte jag och sprang in på badrummet för att göra mig iordning. "MAAAAMMAAAA!!!" skriker Filip och gråter "Oskar slog mig!!!" . Vad tusan, kan inte lämna er ifred i en sekund utan att ni börjar bråka. Gnäll och gråt om vart annat. Tröjan var fel, byxorna var obekväma, tandkrämen smaka illa. Ingenting var bra.
När jag till slut fått dom hela vägen till förskolan så började det igen. Oskar hittade en leksak i bilen som han bara skulle ha med sig in. Här brukar jag vara relativt okej med det, men efter att vi hade fått ett mail från förskolan där det stod att privata leksaker ska lämnas hemma så kände jag att jag var tvungen att säga till min älskade lilla son att han var tvungen att lämna leksaken i bilen. Då hoppade han in i mitten mellan bilbarnstolarna och vägrade komma ut. Piss.

Efter många om och men fick jag med honom in till förskolan och väl där så sa jag att leksaken måste ligga i skåpet. Då började det igen. Gallskrik som inte slutade. Han blev obegripligt arg och ledsen och ingenting fungerade. Detta smittade av sig på Filip och där satt jag med tre missnöjda ungar. Tack och lov för världens bästa förskolepersonal som kom som räddaren i nöden. Det hela slutade tack och lov med pussar, kramar och glada barn. Kändes underbart att lämna dom där i trygga händer.

Dom flesta dagar så är mina pojkar två solstrålar, men ibland blir allting bara fel och idag var en sån dag.

Hoppas dom får en fin dag på förskolan och att dom är snälla mot pappa när han hämtar dom i eftermiddag. Själv ska jag jobba och slutar inte fören i natt. Men morgondagen är min igen och den hoppas jag blir bättre än idag. Kan ju knappast bli sämre i alla fall!

Gillar

Kommentarer