Tvåbarnsmamma - Skillnaden mellan ett och två barn

Jag älskar verkligen mitt liv som mamma och när jag blev tvåbarnsmamma så insåg jag att det här var meningen med mitt liv. Att få vara mamma till två snälla, goa och friska pojkar och att få sitta på första rad och se på när dom utvecklas och lever sina liv är det jag var menad att göra här på jorden. Allt annat kommer sen. Barnen först, resten av livet kommer alltid att komma på andra plats för mig.
Jag har aldrig reflekterat över skillnaden på att vara enbarnsmamma och tvåbarnsmamma och har egentligen kunnat tänka mig att skaffa fler barn. Men så kom jag över en rolig lista på Alltförföräldrars hemsida och insåg att inställningen och sättet man reagerar och beter sig på skiljer sig en hel del när man blir mamma till fler än ett barn.
Jag har valt ut några typiska punkter som stämmer väldigt bra in på mig. Vill ni läsa hela artikeln så kan ni kolla >HÄR< på Alltförföräldrars hemsida.

Förlossningen Första barnet: ”Vilken pärs! Så många timmars kämpande, jag höll på att svimma. Kan man få en rullstol att åka hem i? Jag kommer aldrig mer att kunna gå normalt. Detta vill jag aldrig göra om!” Andra barnet: ”Skönt att det bara tog några få timmar mellan första värken och det att vi lämnade BB. Varför gnällde jag så sist?”

Synen på första barnet Första barnet: ”Åh, min lilla bebis. Du kommer alltid att vara min lilla skatt. Du är ju så liten!” Andra barnet: ”Men oj! När blev storasyster såhär stor? Innan lillebror kom var ju hon så liten. Vad hände?”

Säkerhet Första barnet: ”Herregud jag tappade en pärla på golvet! Har krypit runt med en ficklampa och letat i två timmar nu, men kan inte hitta den. Panik!” Andra barnet: ”Vad har du där i munnen? En pärla! Ojdå, smakar det gott? Var kan du ha hittat den?”

Stresstålighet Första barnet: ”Herregud, jag minns inte när jag kunde kolla på en hel film utan att bli störd, ska det vara såhär?” Andra barnet: ”Vi måste handla mat, kan du åka och göra det så fixar jag en lunch till dem så länge? Sen måste vi tvätta också, kan du göra det innan du åker? Eller nej vi har inget tvättmedel! Åh nej, nu har lillen målat på väggen med syrrans kritor också! Tio djupa andetag!”.

Rutiner Första barnet: ”Vi kan absolut ses, imorgon kanske vi kan ses mellan 9.00 och 10:20 eller mellan 14:40 och 15:50 för då sover lillan!” Andra barnet: ”Dags att vakna nu lillen, vi måste skjutsa storasyster till förskolan! Och hmm, gav jag dig mat idag? Jag har glömt, men här får du lite för säkerhetsskull”.

Lördagsgodis Första barnet: ”Inget godis förutom på lördagar, och då får du det efter att du ätit din mat”. Andra barnet: ”Vad spelar det för roll egentligen? Här får du lite geléhallon om du vill”.

Visst är det lustigt hur livet ändrar sig utan att man riktigt hinner stanna upp och reflektera över det. Undrar hur det är om man skulle få 3 barn, blir det ännu fler ändringar då eller rullar det på som vanligt som när man har två?

Gillar

Kommentarer

Maria 7barns mamma
,
Jag tyckte de var en stor skillnad mellan 1 o 2 barn.. men trean och fyran osv har mest flytit på, man är ju inne i rutin, kanske inte spädbarns första månaden då de är en omställning, just när man ammar, de tar sin tid då, men brukar komma in i rutin efter nån månad under spädbarns tiden.. då flyter de mesta på igen..
Oslofru
,
Men 7 barnsmor, du är supermamma du! 😉