Utflykt med förskolan

Godmorgon,

Jag har precis varit och släppt av pojkarna på förskolan. Idag ska nämligen Filip på utflykt med förskolan till Oslo. Det blir spännande för honom att åka tåg och komma till storstaden med sina förskolekompisar och dom snälla pedagogerna. Själv är jag lite smånervös måste jag säga. Men jag vet att han kommer få det jättekul och att det kommer bli ett minne för livet.
Jag frågade om jag inte kunde få ta lite bilder på pojkarna innan vi gick och det fick jag så gärna. Det är så kul att se hur mycket dom har gemensamt och hur lika dom är trots sin åldersskillnad på nästan 2 år.
Dom är lika men samtidigt så olika. Filip är väldigt förståndig och fundersam, medan Oskar är den vilda. Om det skulle bli kaos på morgonen, vilket det kan bli ibland om lilleman får för sig att han inte orkar gå till förskolan så kommer storebror och pratar förnuft i sin lillebror.
Vissa säger att det 1 är 1 och att 2 känns som 100. Där har vi det tvärt om. Tack vare att vi har två så blir saker och ting mycket lättare, Dom leker med varandra och tar liksom hand om varandra. Dom hjälper till och underlättar massor, vilket det inte är säkert att dom hade gjort om dom inte hade varandra. Det sötaste med det hela är ju att dom alltid vill vara med varandra och om dom blir åtskilda, som idag när Filip ska på förskoletur, så blir Oskar ledsen och säger att han vill vara med Filip, varav Filip svarar "men Oskar, jag vill ju vara med dig också... vi ses när jag kommer tillbaka från turen"
Det värmer mitt hjärta lika mycket när dom kramar om varandra som när jag får en kram själv. Syskonkärlek kan nog vara den finaste kärleken och jag är så tacksam över att dom har varann <3

Gillar

Kommentarer