Vad vill jag bli när jag blir stor?

Godmorgon,

När en vän la upp en bild på Instagram häromdagen där hon skrev att hon funderade på vad hon "ville bli när hon blev stor" så fick det mig att inse att jag själv inte har en aning om vad jag vill bli...Jag är ju stor nu, men ändå vet jag inte.

Under den senaste tiden har jag tänkt väldigt mycket på vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Vad vill jag åstadkomma? Vad vill jag egentligen jobba med? Jag har gjort så otroligt mycket olika saker och jag håller på med mängder av saker nu med för att försöka lista ut vad det är jag egentligen har lust att göra. Det är väldigt svårt och trots att jag är drygt 30 år gammal så vet jag fortfarande inte vad det är jag har lust att jobba med resten av livet.

Visst älskar jag mitt jobb som flygvärdinna och jag saknar det till tider nu när jag har gått hemma under graviditeten. Men frågan är hur det kommer fungera i framtiden? Är det ett långsiktigt yrke som jag har lust att jobba med för resten av mitt liv? Eller är jag ämnad att göra något annat?

Och mina sociala medier då? Att bloggar har blivit mindre populära nu än vad dom var för några år sen är ett faktum. Statistiken på mängder av bloggar sjunker och det beror helt enkelt på att folk tycker att det är roligare med Instagram, Youtube och andra sociala medier som typ Snapchat. Jag har alltid älskat att skriva och bloggen har varit den plattform som jag trivts på bäst och det är genom den jag har kunnat tjäna en och annan slant, samt haft fina samarbeten på. Men nu börjar jag fundera på hur värt det är att lägga ner så mycket tid på något som blivit mer och mer av en hobby den senaste tiden. Motivationen är inte lika hög om ni förstår vad jag menar..

Och så kommer det till ambitionen att vilja hitta något som jag brinner för. Jag vill hitta någonting att göra som jag älskar och som får mina arbetsdagar att flyga fram, utan att det ska påverka mitt privatliv och tid med barnen och familjen.
Jag skulle ju såklart kunna plugga någonting, men frågan är vad? Jag är en person som inte förstår anledningen till att slösa tid och pengar på någonting som jag är oklar över ger något resultat och om jag inte vet vad jag kan använda kunskapen till senare så ser jag det snarare som slöseri med tid än en investering i framtiden.

När jag gick i skolan så sa alla att jag inte skulle stressa över vad jag ville bli när jag blev stor, utan det skulle komma till mig. En vacker dag skulle jag komma på vad jag skulle vilja jobba med, men tyvärr visar det sig att den dagen tyvärr inte har kommit och frågan är om den någonsin gör det?

Barnen är mitt allt och självklart är det dom jag önskar att fokusera på nu framöver, speciellt när jag ska vara mammaledig. Då är det fullt fokus på att vara mamma och finnas där för alla mina barn och allt med mig själv och mina intressen kommer att få vänta. Men när föräldraledigheten är över så hade det varit underbart att börja brinna för någonting igen. Jag hoppas att den där dagen då jag ska komma på vad jag vill bli när jag blir stor kommer. Kanske flygvärdinna känns bra då igen, eller vem vet, en helt ny möjlighet kanske uppenbarar sig lagom till att jag ska ut i arbetslivet igen.

Hur känner du? Har du hittat rätt och jobbar du med det du älskar och brinner för?

Gillar

Kommentarer