Vara flygvärdinna under graviditeten

Godmorgon,

Herregud vilken otroligt fin respons jag fick på våran nyhet igår att vi är gravida. Jag publicerade på mina samtliga sociala medier och bara någon timma efter när jag gick in för att se så hade det strömmat in kommentarer med lyckönskningar. Känslig och hormonell som jag är började jag gråta och kände att jag äntligen inte är ensam i det här längre.

Jag har burit på hemligheten sen befruktningen och det har varit tufft då jag har mått som jag har mått. Nu när det äntligen är officiellt så känner jag ett sånt otroligt stöd från alla vänner, familj och ni som följer mig. Jag kan äntligen få skriva av mig och berätta om hur jag mår och jag känner mig så mycket tryggare nu när jag har er runt omkring mig som förstår min situation och kan glädjas med mig.
Som ni flesta har listat ut så jobbar jag ju inte längre som flygvärdinna. Eller, det kom ut lite fel, jag är självklart anställd fortfarande och jag kommer att jobba som kabinchef så fort föräldraledigheten är över i slutet av 2020. Men tills dess är jag alltså "ledig".

I flygbranchen så är det nämligen inte möjligt att flyga under graviditeten då det finns för många risker för fostret. Anledningen till varför man inte ska flyga är många, men strålning, långa arbetsdagar, obekväma tider, fysisk påfrestning för kroppen osv är några exempel på varför vi blir satta på backen under en graviditet. Alla flygbolag gör olika, men för min del så hade dom ingen backetjänst att erbjuda och då går jag ut på svangerskapspermisjon som det kallas här i Norge. Gravidpermition skulle det kanske kunna översättas till på svenska?

Så nu har jag några månader framför mig att endast njuta av min graviditet, ta vara på min kropp och se till att detta blir en fin graviditet helt enkelt. Sen har jag ju såklart andra saker att syssla med, så som flytt, inskolning på ny förskola/skola till barnen, mina sociala medier och sånt smått och gott. Så jag ska nog få tiden att gå trots att jag inte kan jobba som flygvärdinna för tillfället.

Gillar

Kommentarer