Våra kvällsrutiner

Som alltid är barnen väldigt spralliga på eftermiddagarna och därför försöker vi att varva ner en bra stund innan dom ska lägga sig. Oskar brukar vi lägga vid 18.30-19.00 ca eftersom han inte sover på dagen längre så somnar han på några sekunder när vi lägger honom i sängen.

Filip som är storebror får sitta uppe lite längre och då brukar vi antingen se på någon barnfilm, spela på mobilen eller läsa en bok.
Idag ville han spela så vi satte oss tillsammans i soffan och laddade ner ett nytt spel på mobilen.

Jag har hört att det egentligen inte är helt optimalt att sitta framför skärmen innan man ska sova, men det verkar inte påverka Filips sömn någonting så jag förstår inte helt vad det gör för något om han sitter och lugnar ner sig lite med ett spel om han vill det. Oavsett vad så lägger vi ifrån telefonen och äter kvällsmys, vilket brukar vara en yoghurt eller en frukt och sen borstar vi tänderna och lägger oss i sängen tillsammans. I sängen brukar vi berätta ett äventyr och sen pussas och kramas vi och smyger ut ur rummet så somnar Filip själv.

Dessa kvällsrutiner har alltid gått väldigt bra för oss och det har aldrig varit några problem på kvällarna så för oss fungerar det här alldeles utmärkt. Både morgnarna och kvällarna är mina favoritstunder på dygnen.

Nu har båda pojkarna somnat och jag har plockat fram massa lösgodis och poppat popcorn. Ikväll ska vi se på Ozark på Netflix. Äntligen har dom släppt en till säsong!

Trevlig kväll, vi hörs imorgon!

Gillar

Kommentarer